Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησης. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με το GDPR. Ενημερωθείτε για την πολιτική απορρήτου.

Menu
Πως να περάσουμε ξέγνοιαστα & ευχάριστα τις γιορτές των Χριστουγέννων από την Κοσκερίδου Αγγελική

Πως να περάσουμε ξέγνοιαστα & ε…

Οι γιορτές των Χριστουγέν...

Tourism Awards - Βραβείο Καινοτομίας στον Ιαματικό Τουρισμό για την ΟΛΟΝ

Tourism Awards - Βραβείο Καινοτομία…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   &nbs...

Σεμινάριο Μεθόδου Infotherapy στο Βόλο 6-8/10

Σεμινάριο Μεθόδου Infotherapy στο Β…

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ   ΣΕΜΙΝΑΡ...

Το μυστικό για να αποκτήσεις την τέλεια σχέση με το σύντροφό σου!

Το μυστικό για να αποκτήσεις την τέ…

Γράφει η Αγγελική Νιάρχου...

Κατάθλιψη - Νόσος ή Ψυχική Διάθεση; | Δρ Αγγελική Νιάρχου

Κατάθλιψη - Νόσος ή Ψυχική Διάθεση;…

Γράφει η Αγγελική Νιάρχου...

Έρωτας vs Αγάπη - Όλη η πραγματικότητα γύρω από το θέμα "Είμαι/Δεν Είμαι Ερωτεμένος" | Δρ Αγγελική Νιάρχου

Έρωτας vs Αγάπη - Όλη η πραγματικότ…

Αγάπη εναντίον Έρωτα και ...

Ψυχικός πόνος, μοναξιά & ανθρώπινες σχέσεις | Δρ Αγγελική Νιάρχου

Ψυχικός πόνος, μοναξιά & ανθρώπ…

Γιατί τόσος πόνος; Γιατί ...

19η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης- Εκατοντάδες τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα

19η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά…

Η 19η Νοεμβρίου έχει καθι...

Children Inherit Intelligence From THIS Parent!

Children Inherit Intelligence From …

Most of us generally assu...

«Ο θάνατος της ομιλίας»: Μια υπέροχη animation ταινία για την επικοινωνία (Βίντεο)

«Ο θάνατος της ομιλίας»: Μια υπέροχ…

Μια μικρού μήκους animati...

Prev Next

Reiki Vs Αλτσχάιμερ

Η χρήση του Ρέικι για την ελάττωση των προβλημάτων μνήμης και συμπεριφοράς στις ήπιες γνωσιακές διαταραχές και τα αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ

Το Ρέικι είναι μία αρχαία θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών, η οποία, όπως αναφέρεται, αναπτύχθηκε στο Θιβέτ προ 2500 ετών. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το Ρέικι)

Αυτή η μελέτη διερεύνησε την αποτελεσματικότητα της χρήσης της θεραπείας Ρέικι για τη βελτίωση της μνήμης και των προβλημάτων συμπεριφοράς σε ασθενείς με ήπιες γνωσιακές διαταραχές ή αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πρόκειται για μία ημιπειραματική μελέτη που συνέκρινε τη βαθμολογία της κλίμακας εξέτασης γνωσιακών λειτουργιών (Annotated MiniMental State Examination-AMMSE) και την αναθεωρημένη κλίμακα προβλημάτων μνήμης και συμπεριφοράς (Revised Memory and Behavior Problems Checklist- RMBPC) προ και μετά τη δοκιμασία σε μία ομάδα ασθενών που έλαβε τέσσερις εβδομαδιαίες θεραπείες Ρέικι και σε μία ομάδα μαρτύρων.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τη θεραπεία σε ένα χώρο που παραχώρησε το Pleasant Point Health Center στον Ινδιάνικο Καταυλισμό Passamaquoddy. Το δείγμα ασθενών περιλάμβανε 24 συμμετέχοντες που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 20 και 24 στην κλίμακα AMMSE. Τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του δείγματος περιλάμβαναν ηλικιακό εύρος μεταξύ 60 και 80 ετών, 67% θήλεα άτομα, 46% Ινδιάνους της Αμερικής και το υπόλοιπο ποσοστό λευκά άτομα.

Δώδεκα συμμετέχοντες έλαβαν εβδομαδιαίες θεραπείες Ρέικι για 4 εβδομάδες από δύο θεραπευτές Ρέικι επιπέδου Master και 12 συμμετέχοντες χρησίμευσαν ως μάρτυρες και δεν έλαβαν καμία θεραπεία. Οι δύο ομάδες συγκρίθηκαν με βαθμολογία προ και μετά τη δοκιμασία επί της κλίμακας AMMSE και της RMBPC.

Τα αποτελέσματα κατέδειξαν στατιστικώς σημαντική αύξηση στις πνευματικές λειτουργίες, (όπως καταδείχθηκε από τις βελτιωμένες βαθμολογίες της AMMSE) και βελτίωση των προβλημάτων μνήμης και συμπεριφοράς, (όπως μετρήθηκε από την RMBPC) μετά από τη θεραπεία RMBPC. Αυτή η μελέτη συνεισφέρει σε μία ελλιπή βάση δεδομένων από πειραματικές μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα του Ρέικι.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η θεραπεία Ρέικι μπορεί να βελτιώσει ορισμένα προβλήματα μνήμης και συμπεριφοράς σε ασθενείς με ήπιες γνωσιακές διαταραχές και αρχικά στάδια της νόσου Alzheimer. Οι θεραπευτές Ρέικι μπορούν να χορηγήσουν τη θεραπεία Ρέικι με ελάχιστο κόστος, πράγμα που καταλήγει σε σημαντικό κοινωνικό όφελος λόγω της πιθανότητας μείωσης της ανάγκης φαρμακευτικής αγωγής και νοσηλείας των ασθενών.

Εισαγωγή

Πάντα θανατηφόρα και χωρίς γνωστή θεραπεία, η νόσος Alzheimer (AD) προσβάλλει περισσότερα από 2 εκατομμύρια Αμερικανούς1. Η ήπια διαταραχή των γνωσιακών λειτουργιών (MCI) αποτελεί συχνά προάγγελο της AD1. Μία ευρεία ποικιλία θεραπειών χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της AD και της MCI. Αυτή η μελέτη παρουσιάζει τα αποτελέσματα της χρήσης του Ρέικι σε ασθενείς με MCI ή ήπια AD. Το Ρέικι αποτελεί μία αρχαία μορφή χειροπρακτικής θεραπείας που εφαρμόζεται από εκπαιδευμένους χειροπράκτες. Ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα 1000 φορές ισχυρότερα από αυτά του καρδιακού μυός έχουν μετρηθεί στα χέρια των θεραπευτών Ρέικι σε εύρος 2-20 Hz και κυρίως στα 8-10Hz2. Θεραπεία εις βάθος του βεβλαμμένου ιστού και κάποιες ψυχολογικές επιδράσεις έχουν μετρηθεί όταν εφαρμόζεται ενέργεια 8-10Hz.2

Υλικά και μέθοδοι

Διενεργήθηκε μία ημιπειραματική μελέτη που συμπεριλάμβανε σχεδιασμό προ και μετά τη δοκιμασία με τη χρήση της κλίμακας εξέτασης γνωσιακών λειτουργιών (Annotated Mini-Mental State Examination-AMMSE) και της αναθεωρημένης κλίμακας προβλημάτων μνήμης και συμπεριφοράς (Revised Memory and Behavior Problems Checklist- RMBPC)3. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν από τον Ινδιάνικό Καταυλισμό του Passamaquoddy και το Perry, του Maine. Επιλέχθηκαν υποψήφιοι που βαθμολογήθηκαν μεταξύ του 20 και του 24 στην κλίμακα AMMSE. Το δημογραφικό δείγμα για τη μελέτη αυτή περιείχε 67% θήλεα άτομα, 54% λευκούς και 46% Ινδιάνους της Αμερικής σε σύγκριση με τον τοπικό πληθυσμό: 51.2% θήλεα άτομα, 93.5% λευκοί και 4.4% Ινδιάνοι της Αμερικής και τον εθνικό πληθυσμό:50.8% θήλεα άτομα, 80.7% λευκοί, 1.0% Ινδιάνοι της Αμερικής και 18.3% άλλους. Η ηλικιακή κατανομή ήταν 11άτομα μεταξύ 60 και 69, 9 μεταξύ 70 και 79 και 4 μεγαλύτεροι από 80 ετών. Δύο ομάδες των 12 τυχαίως επιλεγμένων συμμετεχόντων διαμορφώθηκαν με τη μία ομάδα να λαμβάνει θεραπεία Ρέικι και την άλλη ομάδα καμία θεραπεία. Οι θεραπείες Ρέικι χορηγήθηκαν από δύο δασκάλους Usui Ρέικι για 30 λεπτά εβδομαδιαίως για 4 εβδομάδες. Οι βαθμολογίες των κλιμάκων AMMSE και RMBPC προ και μετά τη δοκιμασία συγκρίθηκαν με στατιστική ανάλυση. Η επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας στην Έρευνα του Πανεπιστημίου του Walden, της Minneapolis, της Minnesota ενέκρινε τη μελέτη.

Η κλίμακα 12 ερωτήσεων AMMSE ζητά από αυτόν που υπόκειται στη δοκιμασία να πραγματοποιήσει μία εξέταση μνήμης. Η AMMSE είναι αξιόπιστη και έγκυρη – οι τιμές Pearson r της δοκιμασίας και της επαναληπτικής της είναι 0.887 μετά από 28 ημέρες4. Η ταυτόχρονη βαθμολόγηση με συσχέτιση αξιοπιστίας Pearson για την Κλίμακα νοημοσύνης ενηλίκων Wechsler είναι 0.7764.

Οι μεταβολές της συμπεριφοράς μετρήθηκαν με τη χρήση της κλίμακας 24 ερωτήσεων RMBPC4.

Οι ερωτήσεις ομαδοποιούνται σε τρεις ενότητες: μνήμη, διάσπαση και κατάθλιψη. Κάθε ερώτηση βαθμολογείται ξεχωριστά με τη συχνότητα εμφάνισης και την ένταση της αντίδρασης στον θεραπευτή. Η αξιοπιστία της βαθμολόγησης μεταξύ της συμπεριφοράς των ασθενών και της αντίδρασης του θεραπευτή είναι 0.84 και 0.904.

Η παράλληλη και η διακριτική αξιοπιστία της ήταν περισσότερο προβλέψιμη σε σύγκριση με την κλίμακα AMMSE και άλλες κλίμακες κατάθλιψης5.

Αποτελέσματα

Η σύγκριση με ακριβή δοκιμασία Fisher των δημογραφικών χαρακτηριστικών της ομάδας θεραπείας και μαρτύρων δεν κατέδειξε στατιστικώς σημαντική διαφορά με p<0.05. Η βαθμολογία της ΑΜΜSE μετά τη δοκιμασία ήταν υψηλότερη (βελτιωμένη μνήμη) και η βαθμολογία μετά τη δοκιμασία στην ομάδα μαρτύρων ήταν χαμηλότερη αλλά όχι στατιστικώς σημαντική με p<0.05. Οι βαθμολογίες αυτές υποδηλώνουν ότι η πνευματική ικανότητα βελτιώθηκε μετά τις 4 εβδομάδες της θεραπείας Ρέικι σε σύγκριση με την ομάδα μαρτύρων, αλλά όχι στατιστικώς σημαντικά.

Η σύγκριση μεταξύ των ομάδων με t-test της βαθμολογίας ΑΜΜSE στις ομάδες μετά τη θεραπεία και στην ομάδα μαρτύρων κατέδειξε στατιστικά σημαντική διαφορά (p=0.005)

Αυτό σημαίνει ότι η θεραπεία Ρέικι μπορεί να έχει ωφέλιμο αποτέλεσμα στη δραστηριότητα που σχετίζεται με τη μνήμη. Η συνδυασμένη t-test ανάλυση των ομάδων προ και μετά τη δοκιμασία και τα ατομικά αποτελέσματα κάθε ερώτησης δεν ήταν σημαντικά.

Η βαθμολόγηση μετά τη δοκιμασία στην RMBPC στη συχνότητα εμφάνισης και την αντίδραση βελτιώθηκαν σημαντικά (p<0.05) σε σχέση με τη βαθμολογία προ της δοκιμασίας και τη βαθμολογία της ομάδας μαρτύρων.

Οι ερωτήσεις που σχετίζονται με τη μνήμη και την κατάθλιψη εμφάνισαν μεγαλύτερη επίδραση με τη θεραπεία Ρέικι (Πίνακας 1). Η σύγκριση με t-test μεταξύ των ομάδων προ και μετά τη δοκιμασία κατέδειξε στατιστικώς σημαντική διαφορά στη βαθμολογία της συχνότητας και της απάντησης (p=0.027 και p=0.036). Η βαθμολογία της αντίδρασης προ και μετά τη δοκιμασία είχε στατιστικώς σημαντική διαφορά με p=0.041. Δοκιμασία Wilcoxon πραγματοποιήθηκε σε κάθε ερώτηση στις ομάδες της συχνότητας και της αντίδρασης στην κλίμακα RMBPC. Ο πίνακας 2 παρέχει μία περίληψη των ερωτήσεων που είχαν σημαντική τιμή p στην συχνότητα εμφάνισης και την αντίδραση. Η βαθμολογία τριών από τις ερωτήσεις μνήμης, τεσσάρων από τις οκτώ που σχετίζονται με την κατάθλιψη και μία από τις ερωτήσεις για τη διάσπαση βελτιώθηκαν σημαντικά.

Συζήτηση

Πολλοί συγχυτικοί παράγοντες πρέπει να συνυπολογισθούν στη μελέτη αυτή. Το μέγεθος του δείγματος ήταν μικρό αλλά επαρκές. Η αντιστοιχία των ατόμων ήταν ισοδύναμη στην ομάδα μελέτης και μαρτύρων αλλά δεν ήταν αντιπροσωπευτική του γενικού πληθυσμού – αυτοί που συμμετείχαν το έκαναν εθελοντικά, ήταν εξοικειωμένοι με το Ρέικι και μπορεί να ανέμεναν βελτιωμένα αποτελέσματα ώστε να επηρέασαν τη βαθμολόγηση. Δύο δάσκαλοι Ρέικι με πολλά χρόνια εμπειρίας στη θεραπεία Ρέικι χορήγησαν τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα της θεραπείας Ρέικι μπορεί να είναι διαφορετικά όταν αυτή πραγματοποιείται από νέους θεραπευτές επιπέδου Reiki I ή Reiki II.

Πολλοί παράγοντες ισχυροποιούν τη μελέτη.

Δεν υπήρξαν άτομα που να εγκατέλειψαν τη μελέτη και το μέγεθος του δείγματος ήταν επαρκές. Οι συνθήκες της δοκιμασίας ήταν σταθερές χωρίς μεταβολή του χρόνου, της τοποθεσίας ή των συνθηκών. Οι συμμετέχοντες ήταν ισοδύναμοι στην πνευματική και συμπεριφοριολογική ικανότητα. Οι συμμετέχοντες δεν ανέφεραν σημαντικές μεταβολές στη φαρμακευτική ή σε άλλη θεραπεία ή σε καθημερινές εμπειρίες.

Στην κλίμακα AMMSE μόνο η βαθμολογία μετά τη δοκιμασία μεταξύ των ομάδων μελέτης και μαρτύρων ήταν στατιστικώς σημαντική (p=0.005). H βελτίωση στη συνολική βαθμολογία κατέδειξε μία πιθανότητα μεγαλύτερης επίδρασης από συχνότερες ή περισσότερο μακροχρόνιες θεραπείες Ρέικι.

To Ρέικι είχε μεγαλύτερη επίδραση στη βαθμολογία RMBPC. Η βαθμολογία μετά τη δοκιμασία της ομάδας μελέτης και μαρτύρων και 8 από τις 24 ερωτήσεις στις ενότητες της συχνότητα και της αντίδρασης είχαν στατιστικώς σημαντική διαφορά για την RMBPC. Πολλές από τις ερωτήσεις έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής, όπως η νυκτερινή αφύπνιση, η ενθύμηση πρόσφατων γεγονότων, η απώλεια ή η λανθασμένη τοποθέτηση πραγμάτων και θέματα κατάθλιψης. Η βελτίωση που παρατηρήθηκε στις καταστάσεις αυτές αποτελεί ισχυρή σύσταση για τη χρήση του Ρέικι για την MCI και τα αρχικά στάδια της AD.

Συμπεράσματα

Η βαθμολόγηση προ και μετά τη δοκιμασία στην κλίμακα ΑΜΜSE και RMBPC σε άτομα με MCI ή αρχικά στάδια της AD βελτιώθηκε σημαντικά μετά από τέσσερις 30λεπτες θεραπείες Ρέικι, μία φορά εβδομαδιαίως στο επίπεδο p<0.05 άλφα. Η διαφορά στη βαθμολόγηση μετά τη θεραπεία των ομάδων μελέτης και μαρτύρων στην κλίμακα ΑΜΜSE και RMBPC και σε 8 από τις 24 ερωτήσεις στην RMBPC ήταν στατιστικώς σημαντική.

Το Ρέικι είναι μη επεμβατικό, δεν έχει γνωστές παρενέργειες και αρνητική επίδραση στις υπάρχουσες θεραπείες και είναι φθηνό. Οι πρωτοβάθμιοι παροχείς Ρέικι μπορούν να ενημερωθούν και να παρέχουν Ρεικι στους ασθενείς τους συχνά και χωρίς αμοιβή. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπάρξει μείωση στη νοσηλευτική φροντίδα, στη νοσηλεία σε ιδρύματα καθώς και βελτίωση στην ποιότητα ζωής.

Βιβλιογραφία

1 Hy LX, Keller DM. Prevalence of AD among whites: a summary by levels of severity.Neurology 2000;55:198–204.

2 Oschman JL. Energy Medicine: The Scientific Basis. Edinburgh: Churchill Livingstone, 2004.

3 Cozby PC. Methods in Behavioral Research. 6th ed. Mountain View, CA: Mayfield Publishing Co., 1997:112–113.

4 Teri L, Truax P, Logdson R, Uomoto J, et al. Assessment of behavioral problems in dementia: the revised memory and behavior problems checklist. Psychology Aging 1992;7:622–633.

Stephen E. Crawford, M.Sc., V.Wayne Leaver, Ph.D., Sandra D. Mahoney, Ph.D.

 

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμετώπισε τον πονοκέφαλο & την ημικρανία με Ρέικι

Το Ρέικι αποτελεί εναλλακτική θεραπευτική τεχνική που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και άμεσα τα σωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αποτελεί μία από τις πιο γνωστές εναλλακτικές τεχνικές θεραπείας που χρησιμοποιούν συμπαντική ενέργεια για θεραπευτικούς σκοπούς. Ανακαλύφθηκε από τον Δρ. Ουσούι και εξαπλώθηκε στη Δύση μέσα στους αιώνες. Στην κλινική που ίδρυσε ο Δρ. Ουσούι βρήκαν θεραπεία πολλοί ασθενείς χρησιμοποιώντας την καθαρή ενέργεια του Ρέικι. 

Ιδιαίτερα αποτελέσματα βλέπουμε σε περιπτώσεις πονοκεφάλων & ημικρανιών με την αποτελεσματικότητα να φτάνει το 99%. Ουσιαστικά η θεραπεία έρχεται με τη βοήθεια του Ρέικι. Καταφέρνουμε να ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια που περιβάλει το σώμα μας με σκοπό να αποκατασταθεί η φυσιολογική ροή της.

Οι θεραπευτικές συνεδρίες που χρειάζονται για την πλήρη αποκατάσταση του ατόμου στην περίπτωση των πονοκεφάλων είναι τέσσερις ενώ στις ημικρανίες ίσως χρειαστούν έξι με όχτω, ανάλογα με τη σοβαρότητα των ημικρανιών. Σε περιπτώσεις που λαμβάνεται φαρμακευτική αγωγή συνεργαζόμαστε με τον θεράποντα ιατρό για την πλήρη αποκατάσταση του ατόμου.

Ρέικι μπορείτε να λάβετε μόνο από εξειδικευμένα άτομα που έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό.

 

Συγγραφή:

Αγγελική Νιάρχου-Κοσκερίδου

HND in Counseling Psychology - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Εισηγήτρια Ολιστικης Θεραπείας Απελευθέρωσης A.P.D.

 Reiki Master-Teacher / Herbal Medicine 

Διαβάστε περισσότερα...

ΡΕΙΚΙ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Τι είναι η ενέργεια Reiki (Ρέικι). 
Ρέι είναι η ιερή θεραπευτική ενέργεια που έρχεται από τα Ανώτερα πνευματικά επίπεδα, δηλαδή η συμπαντική όψη της ενέργειας και το Κι είναι η ενέργεια που υπάρχει παντού και διαρρέει σε κάθε ζωντανό οργανισμό.
Η ενέργεια Reiki (Ρέικι), όταν διαρρέει το φυσικό σώμα, διεγείρει την ικανότητα του οργανισμού για αυτό-θεραπεία, στα πιο βαθιά επίπεδα, και καθαρίζει τα συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα.
Το Reiki (Ρέικι) καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες, ισορροπεί τα ενεργειακά κέντρα μας, φέρνοντας αρμονία στο νου, στο σώμα και στο πνεύμα.
Η επαφή μας με την ενέργεια Reiki (Ρέικι) ανοίγει ένα μικρό παράθυρο για να δούμε στα βαθύτερα επίπεδα του εαυτού μας και να ανακαλύψουμε ξανά την πίστη και την αγάπη. Καταπιεσμένα συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις που δηλητηριάζουν την ύπαρξή μας έρχονται στο φως και καθαρίζονται. Η γαλήνη και η αγάπη που μας επιφέρει η ενέργεια Reiki (Ρέικι) μας συντονίζει με την συμπαντική αγάπη, ώστε να απομακρυνθούμε από αρνητικά πρότυπα και συμπεριφορές που είναι εμπόδιο στον δρόμο μας.
Η θετική αντιμετώπιση της ζωής είναι ένα ξεκίνημα για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. Η εσωτερική αρμονία αγκαλιάζει την ύπαρξή μας και μας παρακινεί να δούμε τον εαυτό μας από μια άλλη οπτική, να του δώσουμε την αγάπη που του αξίζει, να τον συγχωρέσουμε για όποια λάθη του.
Το Reiki (Ρέικι) είναι ένα θεϊκό δώρο, που δόθηκε στην ανθρωπότητα για να την βοηθήσει στην πνευματική εξελικτική της πορεία. Η θεραπεία που προσφέρει η ενέργεια Reiki (Ρέικι) δεν έχει να κάνει μόνο με το φυσικό σώμα. Τα συμπτώματα μιας αρρώστιας προέρχονται πολλές φορές από το άγχος, τον φόβο και την αγωνία της καθημερινότητας. Ζηλεύουμε, μισούμε, θυμώνουμε με το παραμικρό, είμαστε νευρικοί. Ολα αυτά τα συναισθηματικά ή και νοητικά μπλοκαρίσματα αν δεν θεραπευτούν από εμάς τους ίδιους, εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας και αρρωσταίνουμε.
Η ενέργεια Reiki (Ρέικι) φροντίζει με αγάπη και σοφία να μας περιβάλλει με την θεραπευτική της δύναμη και να μας κάνει να ενδιαφερθούμε ξανά για τις αξίες της ζωής μας, προάγοντας τις θεϊκές αρετές που είναι τα δώρα που φέρνει η ψυχή μας από τον Δημιουργό μας.

 

Το Reiki (Ρέικι) ως μέσο αυτό-θεραπείας
Πολλά έχουν γραφεί και πιο πολλά έχουν ειπωθεί για τις ενέργειες Reiki (Ρεικι). Αλλοι θεωρούν ότι είναι σύστημα θεραπείας και το αποδέχονται έτσι, γιατί σε κάποιες συνεδρίες έχουν αισθανθεί τα ευεργετικά του οφέλη, χωρίς όμως να το ψάξουν παραπέρα.
Αλλοι πάλι, έχοντας αισθανθεί τα ευεργετικά του αποτελέσματα, έχουν μπει στην διαδικασία να πάρουν τις μυήσεις του Reiki (Ρεικι), για να μπορούν να ωφελήσουν τον εαυτό τους και ίσως και το κοντινό τους περιβάλλον, χωρίς όμως να προσπαθήσουν να μπουν πιο βαθιά στην ενέργεια Reiki (Ρεικι).
Και άλλοι, αισθανόμενοι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο “σάρκα και κόκαλα”, αλλά υπάρχει και “κάτι άλλο” πέρα από αυτό που βλέπουν, με το Reiki (Ρεικι) άνοιξαν την πόρτα της πνευματικής τους εξέλιξης, αναζητώντας το ενοποιό στοιχείο που θα τους έφερνε σε εκδήλωση ολόκληρης της ύπαρξης τους.
Κάθε φορά που γειώνουμε τις ανώτερες ενέργειες του Εαυτού μας, θεραπεύουμε και ένα κομμάτι του φυσικού κόσμου, την Γη μας και ότι ζει και υπάρχει πάνω της.
Μ’ αυτήν την έννοια της θεραπείας, λοιπόν, το Reiki (Ρεικι) θεραπεύει τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, για να είναι υγιής η ολότητά μας. Γιατί οι καθαρές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα, δίνουν την απαραίτητη ισορροπία στην ψυχή μας για να διεκδικήσει την γαλήνη, την ευεξία, την υγεία εντέλει, για το όχημά της, δηλαδή το φυσικό σώμα.

 

Τι προσφέρει το Reiki (Ρέικι)

 • βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει τη δύναμη που έχει μέσα του για αυτοθεραπεία.
 • λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό.
 • προάγει σωματική δύναμη και ευεξία καθώς και συναισθηματική και νοητική καθαρότητα και διαύγεια.
 • μειώνει ή εξαφανίζει τον πόνο.
 • καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες και απομακρύνει ενεργειακά μπλοκαρίσματα.
 • επιφέρει αποτοξίνωση στο σώμα.
 • ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του σώματος.
 • ανοίγει και καθαρίζει τα ενεργειακά κανάλια και τα ενεργειακά κέντρα και τα φορτίζει με καθαρή ζωτική ενέργεια.
 • δίνει ενέργεια ακριβώς εκεί που τη χρειάζεται το κάθε άτομο. Η ενέργεια έχει τη δική της ευφυΐα και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου.
 • μας βοηθάει να ζούμε πιο συνειδητά στην καθημερινότητα και να βιώνουμε τη θετικότητα, τη χαρά και την αγάπη κάθε μέρα.
 • μας βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε ισορροπία. Το Reiki (Ρέικι) μας στηρίζει με αγάπη, είναι μια συμπαντική αγκαλιά!
 • καλλιεργεί τη θετική μας στάση απέναντι στη ζωή και την αυτοπεποίθηση μας.
 • ανοίγει τη διαίσθηση, εξυψώνει τη συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή.
 • μας βοηθάει να ξανανιώσουμε και να βιώσουμε τη χαρά, την απλότητα και την αγνότητα της παιδικότητας.
 • μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε την ομορφιά μέσα μας και γύρω μας.
 • μας γειώνει, μας ενώνει με την ενέργεια της γης βάζοντας τα πόδια μας με δύναμη, σταθερότητα και ασφάλεια στη γη.
 • καλλιεργεί την ευγνωμοσύνη για κάθε τι που μας περιβάλλει και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στους ανθρώπους, στη ζωή και στο σύμπαν.
 • μας εξυψώνει πνευματικά καθώς μας ανοίγει ολοένα και πιο πολύ στο Φως και στην Αγάπη.
 • είναι αποτελεσματικό και απόλυτα θετικό. Είναι πολύ ευχάριστο, ξεκουράζει και χαλαρώνει βαθιά και μας αναζωογονεί πλήρως.
 • είναι Αγάπη.

 Πηγή Άρθρου: enallaktikidrasi.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ψυχολογία

Εναλακτικές Θεραπείες

bansm

Βοτανοθεραπεία